Wie artisanaal ijs serveert in z’n horecazaak, zelf bereid of aangekocht via de lokale ijsbereider, kent de uitdaging: hoe serveer ik dit ijs alsof het smeuïg en schepklaar uit de ijsmachine komt?
Artisanaal ijs, met zijn relatief lage suiker- en luchtgehalte (meer smaak!) wordt bij de verplichte bewaartemperatuur van -18°C zo hard als steen, en zet je het even uit te vriezer om een mooie quenelle te scheppen, dan smelt enkel de bovenkant van de doos ijs…
De artisanele ijsbereider beschikt niet over een industriële machine om 50% luchtopslag, of meer, in het ijs te pompen. En het laatste wat je wil is grote hoeveelheden suiker aan je recept toevoegen om het ijs toch schepbaar te maken bij diepvriestemperaturen.

Enter continuous churning
Een ijsturbine voor 2,5L ijs, een krachtige koelgroep en weinig onderdelen om zo snel mogelijk de machine te reinigen na gebruik. Dat is de Cubo2. (CUBo2 – Iceteam 1927).
Je vult de machine met je mix voor roomijs of sorbet, tijdens het vriezen kan je de gewenste hardheid aanpassen en enkele minuten later heb je perfect schepbaar ijs, met net die consistentie die jij wenst. En daar stopt het uiteraard niet: wanneer het ijs klaar is, zal de ijsmachine elke seconde testen of de gewenste consistentie van het ijs behouden blijft.
Zo heb je de hele dag door perfect schepbaar en vers gedraaid ijs, rechtsreeks geserveerd uit de machine. Eventueel voor de ogen van de klant.

Heb je de ijsmachine leeggeschept? Geen probleem. Vul bij met nieuwe ijsmix uit je koelkast (tot aan de handige indicatie op het roerwerk) en zo’n 4 minuten later is je verse ijs opnieuw serveerbaar.
Nog argumenten nodig om je te overtuigen van continuous churning?
– nachtfunctie voor minder energieverbruik (bewaart de mix op 4°C)
-mogelijkheid tot het creëren van granita of frozen coffee
-meerdere turbines kunnen worden ingewerkt in een strakke scheptoog (Vision 8 scoop | dynamic ice cream maker)
-experimenteer naar hartenlust, want recepten balanceren op de juiste scheptemperatuur hoeft niet meer, de machine draait steeds tot een perfect resultaat
-een ijsopleiding en de beste recepten op maat krijgt u er helemaal gratis bij